Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόβα ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν στην Κρήτη με κοινές ασκήσεις CSAR και όχι μόνο...



H πρώτη μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδος και Ισραήλ από τις αρχές του χρόνου είναι γεγονός, εκτελέστηκε στην Κρήτη και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και αφορούσε μία σειρά σεναρίων που έχουν να κάνουν κυρίως με αποστολές CSAR ((διάσωση μάχης) και προσβολής θαλασσίων στόχων.



Η άσκηση που ξεκίνησε συμβολικά την ημέρα της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ, συμμετείχαν τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α+ Αpache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (TEEΠ) της Αεροπορίας Στρατού και "περί τα 8", όπως μας μεταφέρθηκε από πηγή του Στρατού AH-64D Apache και UH-60Α/L Black Hawk της ισραηλινής Αεροπορίας ( IAF). 



Eίναι η τρίτη κατά σειρά κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση μετά από την αρχική τον Οκτώβριο του 2010 στην Ανδραβίδα και η δεύτερη στον Ιούνιο του 2011 στην Λάρισα.

Τα ισραηλινά ελικόπτερα πέταξαν μία απόσταση που "συμπτωματικά" είναι περίπου η απόσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν με διαδοχικούς εναέριους ανεφοδισμούς από εναέρια τάνκερ ΚC707 και προσομοίωσαν αποστολές διάσωσης πιλότων από καταρριφθέντα μαχητικά. Πρόκειται για δυνάμεις "follow-on" οι οποίες ακολουθούν το κύμα μαχητικών και επεμβαίνουν στις περιπτώσεις που έχει εγκαταληφθεί το αεροσκάφος σπεύδοντας να εκτελέσουν επιχείρηση διάσωσης.

Τα UH-60Α/L Black Hawk εκτελούν την διάσωση μετά την ανεύερση και τα επιθετικά AH-64D Apache προσφέρουν κλειστή υποστήριξη. Πάντα σε τέτοιες αποστολές υπάρχει και επιπλέον κάλυψη από μαχητικά και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εμπλοκή και της ΠΑ στην άσκηση από την 115 ΠΜ της Σούδας.

Μάλιστα μία πηγή μας μετέφερε κι ένα "περίεργο" σενάριο σε ένα από τα σκέλη των ασκήσεων, μια πληροφορία την οποία θα επιχειρήσουμε να διασταυρώσουμε...

Ουσιαστικά είχαμε μια πρόβα ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν σε ότι αφορά το σκέλος των αποστολών έρευνας διάσωσης μάχης (ίσως όχι μόνο...) που εκτελέστηκε στην Κρήτη...

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery