Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αυξημένη επιφυλακή στην Π.Α. Ο κύβος ερίφθη

Αυξημένη επιφυλακή στην Π.Α από εχθές καθώς η Ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και τόσα χρόνια, (προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας). Αυτό που βλέπουν τα επιτελεία είναι ένα θερμό επεισόδειο που φυσικά θα προκληθεί από την τούρκικη πλευρά, ήδη υπάρχει έντονη  προκλητικότητα από της 20 Φεβρουαρίου και πιο συγκεκριμένα με σχηματισμούς  μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Αεροπορίας, και μεμονωμένων παραβιάσεων  με 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA.


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 5 παραβάσεις του FIR και 16 παραβιάσεις του EEX, σε Βόρειο, Κεντρικό και ΝΑ Αιγαίο, ενώ 2 εκ των τουρκικών μαχητικών ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν (έτσι αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ...) σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική χωρίς να υπάρξουν εμπλοκές.


Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με τις αεροπορικές παραβιάσεις είχαμε και την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων σήμερα το πρωί μεταξύ Μυκόνου και Νάξου.

Το τουρκικό σκάφος βρισκόταν συνεχώς υπό παρακολούθηση από μια φρεγάτα και μια πυραυλάκατο του ΠΝ και τελικά εξήλθε από τα Εθνικά Xωρικά Ύδατα στις 14:30.

Τα επιτελεία και των 3ον κλάδων βρίσκονται επί ποδός, βάση λογικής όλη αυτή η διαδικασία που βλέπει η τουρκία να εξελίσεται μπροστά στα μάτια της  δεν νοιώθει και τόσο βολικά, καθώς η σφαλιάρες που τρώει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι απανωτές, αυτό συμαίνει ότι κάπου θα θέλησει να εκτονώσει τα νεύρα της, και μάλλον θα είμαστε εμείς (ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΗΜΕΝΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ).

Η ιστορία άρχισε να γράφει ξανά από σήμερα.      

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery