Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κονδύλια θέλει επειγόντως για τη Π.Α


Πρόβλημα αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο λειτουργικός προϋπολογισμός της -κατά το ήμισυ- αφορά δαπάνες σε καύσιμα. «Οι εγγεγραμμένες πιστώσεις γι’ αυτό τον σκοπό αρκούν μόνο για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο», επισημαίνει στην Καθημερινή πηγή από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν γνωστοποιήσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξαρχής το ζήτημα των χαμηλών πιστώσεων και, σύμφωνα με τους ίδιους, απαιτούνται επιπλέον 80 εκατ. για την κάλυψη των αναγκών σε καύσιμα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, ο οποίος ούτως ή άλλως τα τελευταία δύο χρόνια είναι προσαρμοσμένος στα νέα οικονομικά δεδομένα. Ετσι, προτείνεται η ένταξη του κονδυλίου για καύσιμα στους κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στη λογική ότι η προμήθειά τους σχετίζεται άμεσα με την υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών.

Η πρόταση των επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας εκκρεμεί εδώ και καιρό, αφού έως τώρα οι ηγεσίες των υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών δεν έχουν αποσαφηνίσει πώς θα εξοικονομηθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Αδιευκρίνιστο παραμένει, επίσης, πώς θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου οι πιστώσεις που προβλέπονται στον διαγωνισμό προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων την επόμενη διετία. Στις 21 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού, τον οποίο θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον μετά δύο μήνες η υπηρεσία προμηθειών της Πολεμικής Αεροπορίας, συνολικού προϋπολογισμού 636 εκατ. ευρώ. «Τα ποσά εγγράφονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για το σύνολό τους», σημειώνει η ίδια πηγή.


ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery