Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ανάρπαστα τα Μirage 2000-5 της ΠΑ στο TLP 2013 (Βίντεο)


Με επιτυχία συνεχίζεται η συμμετοχή της 331Μ στην άσκηση TLP 2013-2, η οποία πραγματοποιείται στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.

Όπως έγινε γνωστό, οι αποστολές που συμμετέχει η Μοίρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και διεξάγονται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και νυχτερινές εξόδους σε αποστολές αεροπορικής υπεροχής και συνοδείας πακέτων κρούσης COMMAO.




Τα Mirage 2000-5 σε ρόλους Εναέριας Υπεροχής (Fighter Sweep) παρέχουν την προστασία άλλων φίλιων δυνάμεων που συνθέτουν τα Επιθετικά Αεροπορικά Πακέτα σε αποστολές προσβολής OCA (Offensive Counter Air).

Στόχος τους η καθήλωση ή την ακύρωση κάθε εχθρικής αεροπορικής δραστηριότητας που θα μπορούσε να απειλήσει τις φίλιες δυνάμεις.

Βάση των συμπερασμάτων που έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα εμπειρία η δράση των Μ-2000-5 της ΠΑ αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς έχουν την ικανότητα αποκάλυψης στόχων σε μεγάλες αποστάσεις ταυτόχρονα με ικανότητα εμπλοκής πολλαπλών στόχων με βλήματα MICA ΕΜ και IR, γεγονός που επιτρέπει στα αεροσκάφη κρούσης που προστατεύουν να φτάνουν τους στόχους τους  χωρίς να υποστούν απώλειες.

Οι Έλληνες πιλότοι είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τις Νατοϊκές διαδικασίες και το πώς ασκούνται οι ξένες αεροπορικές δυνάμεις και επιδεικνύουν τις ικανότητές τους, δείχνοντας αυτά που πρέπει και τίποτα παραπάνω για ευνόητους λόγους..

Βασικός στόχος της εκπαίδευσης είναι η δημιουργία ενός κοινού περιβάλλοντος όπου πληρώματα από διάφορες χώρες με διαφορετική κατάρτιση, διαφορετικές φιλοσοφίες, τεχνικές και τακτικές θα μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά σε κοινές επιχειρήσεις.

Το πτητικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων με πολλές διαφορετικές αποστολές βρίσκεται στο απόγειό του τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς συμμετέχουν επιπλέον αεροσκάφη που προσομοιώνουν τις εχθρικές δυνάμεις.

Ακολουθεί απενημέρωση για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τις αποστολές.

Σε κάθε πρόγραμμα ένας συμμετέχων είναι υπεύθυνος για τη χρήση ενός διθέσιου αεροσκάφους, με το οποίο είναι δυνατή η συμμετοχή του εκπαιδευτή της TLP στις πτητικές εξόδους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αποστολές για επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού, εντεταλμένα αεροσκάφη για τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις την 3η -4η εβδομάδα και αεροσκάφη AWACS.

Σημειώνεται ότι στην 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), έχουν μετασταθμεύσει στην Ισπανία τέσσερα αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2 και αριθμός Ιπταμένων και τεχνικό προσωπικό με τη βοήθεια δύο μεταγωγικών C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Το βίντεο που ακολουθεί προερχόμενο από την 331Μ εστιάζει στις νυχτερινές επιχειρήσεις των Mirage 2000-5 της ΠΑ!

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery