Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το Ισραήλ ζητά αεροπορική βάση στη Κύπρο.Θα δοθεί η βάση Α.Παπανδρέου


Χρήση αεροπορικής βάσης της Κύπρου θα ζητήσει επισήμως το Ισραήλ,έγραψε η εφημερίδα Jerusalem Post και οι πληροφορίες της δεν είναι τυχαίες.Οι Ισραηλινοί θα χρησιμοποιήσουν όπως όλα δείχνουν την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου,που είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίζει ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη,όταν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου ήταν σε επιχειρησιακή ισχύ.




Το αίτημα θα θέσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Κύπρο,μέσα στο μήνα.Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν οι Ισραηλινοί θα ζητήσουν να έχουν μόνιμη παρουσία στη βάση που θα τους δοθεί ή αν θα την χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των όποιων επιχειρήσεων προκύψουν στη περιοχή.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Jerusalem Post το Ισραήλ επιθυμεί να έχει βάση στη Κύπρο για να μπορεί πιο εύκολα να προστατεύσει “τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μεσόγειο,τα οποία συνεχώς αυξάνονται”.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είχε συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη και υπέγραψαν δύο συμφωνίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery