Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ελαστικά για τα Corsair παρήγγειλε η Πολεμική Αεροπορία


Η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας ενέκρινε το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού προμήθειας ελαστικών για τα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου A/TA-7E/C του στόλου της ΠΑ. Η σχετική προμήθεια περιλαμβάνει 200 συνολικά ελαστικά αεροπορικής χρήσεως αξίας 171 χιλιάδων ευρώ, για κάλυψη της ανάγκης του συγκεκριμένου στοκ.



Η εταιρία ΕΛΒΑΣΟΝΙΚ Α.Ε. με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, δεσμεύεται να παραδώσει το υλικό το αργότερο 210 μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης, με την παραλαβή να γίνεται το αργότερο 30 μέρες μετά την παράδοση.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος διαθέτει συνολικά 4 τροχούς, δύο διαφορετικών τύπων. Τα ελαστικά της άνω προμήθειας αφορούν τους δύο κύριους τροχούς του πίσου συστήματος προσγείωσης.

Ελαστικά αεροπορικής χρήσεως

Τα ελαστικά αεροπορικής χρήσεως κατασκευάζονται έτσι ώστε να αντέχουν στις δυνάμεις πρόσκρουσης του ελαστικού κατά την διαδικασία προσγείωσης. Η αντοχή των ελαστικών μειώνεται αισθητά με τη συνεχή του χρήση. Σε συγκεκριμένα όρια φθοράς, αντικαταστάται το πέλμα του ελαστικού.

Η αντικατάσταση του καταπονεμένου ελαστικού με νέας κατασκευής είναι επιβεβλημένη με την αλλοίωση του υλικού του πέλματος. Ένα ελαστικό αντέχει υπό κανονικές συνθήκες από μερικές προσγειώσεις έως και πάνω από εκατό, πριν χρειαστεί να περάσει από την διαδικασία αναγόμωσης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πολλές φορές. Με κάθε αναγόμωση όμως, αυξάνεται ο κίνδυνος το ελαστικό να φθαρεί κατά την απογείωση έτσι, ώστε κατά την προσγείωση να κλατάρει.

Μία άλλη ιδιαιτερότητα των αεροπορικών ελαστικών είναι η χρήση αζώτου αντί ατμοσφαιρικού αέρα, γιατί ο όγκος του αζώτου παραμένει αμετάβλητος κατά την αύξηση της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται με την καταπόνηση του ελαστικού κατά τη προσγείωση του αεροσκάφους. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα κατασκευής του υλικού είναι καίριας σημασίας για την ασφάλεια πτήσης.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery