Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΔΙΑΣΩΣΗ


Διημερίδα για την αεροδιάσωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2012 στην 111 Π.Μ. στο Βόλο.



Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταφερθούν εμπειρίες, γνώσεις, τεχνικές, προβλήματα, και λάθη που πραγματοποιήθηκαν στην αεροδιάσωση τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα στο διάστημα από το 1976-2011, καθώς και τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αεροδιάσωση σε παγκόσμιο επίπεδο και κατατέθηκαν σε παγκόσμια συνέδρια Αεροδιάσωσης για τα έτη 2005-2011.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα…

Το ταχύρρυθμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό τύπου Διημερίδας δεν υπολείπεται από τα μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα ή σεμινάρια. Η εκπαιδευτική μεθοδολογία στηρίζεται σε βιωματικές επειρίες, χρησιμοποιώντας εικόνες και βίντεο που είναι άμεσα αφομοιώσιμα, δίνοντας σε αυτόν που θα το παρακολουθήσει, όχι τα πολλά αλλά τα απαραίτητα, για να μπορέσει να διαχειριστεί καταστάσεις. Το πρόγραμμα παράλληλα εναρμονίζεται με τα μέσα που διαθέτει η ΕΟΔ, αλλά και τη μορφολογία του χώρου, που θα κληθούν να επιχειρήσουν.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΔΙΑΣΩΣΗ
ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ)

1. Μέσα και δυνατότητες
2. Προσωπικό εδάφους, εξοπλισμός, γνώσεις και δυνατότητες
3. Μικροκλίμα του χώρου που θα επιχειρήσουμε και εναρμονισμός με μετεωρολογικά φαινόμενα. Αντιμετώπιση των μετεωρολογικών μοντέλων κατά την διάρκεια επιχείρησης Αεροδιάσωσης
4. Επικοινωνίες στην Αεροδιάσωση
5. Επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, αναλύοντας τις δύσκολες αποστολές στην Ελλάδα. Μικρή αναδρομή στο παρελθόν
6. Ανάλυση των δύσκολων και εξαιρετικά δύσκολων ορεινών περιστατικών αεροδιάσωσης στο εξωτερικό. Παρουσιάσεις από τα παγκόσμια συνέδρια 2005-2011.

Όλες οι παρουσιάσεις είναι εμπλουτισμένες με μοναδικές, πρωτότυπες, επιχειρησιακές φωτογραφίες και Video.



ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery