Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

26 Αυγούστου 2010 ημέρα πένθους. Σήφης Αναστασάκης, Αναστάσιος Mπαλατσούκας ΑΘΑΝΑΤΟΙΔύο μαχητικά F - 16 Block 52+ συγκρούστηκαν στον αέρα ανοιχτά της νήσου Χρυσής (Γαϊδουρονήσι) με αποτέλεσμα να συντριβούν.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα.

Οι δύο χειριστές του διθέσιου αεροσκάφους περισυνελέγησαν ζωντανοί και μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο τρίτος πιλότος Αναστάσιος Μπαλατσούκας εντοπίστηκε νεκρός έπειτα από εντατικές έρευνες στην περιοχή.

Η κατάσταση του ενός τραυματία χειριστή Σήφη Αναστασάκη θεωρούνταν ιδιαίτερα κρίσιμη και διακομίστηκε με ελικόπτερο Super Puma από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο άτυχος 36χρονος σμηναγός έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Είχε υποστεί διάτρηση πνεύμονα, έφερε τραύματα στο κεφάλι και είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου έδιναν  μάχη για να ελεγχθεί η αιμορραγία και κατάφεραν να ανανήψει από τρεις ανακοπές που υπέστη στο χειρουργείο.

Τα δύο F - 16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν λίγο μετά τις 14:00, κατά τη διάρκεια άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος στην οποία συμμετείχαν έξι αεροσκάφη.
ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery