Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ανεβάζει τον πήχη της αεροδιάσωσης η Π.Α σε συνεργασία με την Ελληνική ομάδα διάσωσης (vdo)






Άσκηση τακτικών αεροδιάσωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική ομάδα διάσωσης, θα πραγματοποιηθεί στην 111 Π.Μ,  στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2012 με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και τακτικών. Η πολεμική αεροπορία με σκοπό την κάλυψη όλου του Ελλαδικού χώρου, ηπειρωτικού και θαλάσσιου με επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης (SAR: Search And Rescue).



Οι αποστολές αυτές είναι μέγιστης ανθρωπιστικής όσο και εθνικής σημασίας καθώς με αυτόν τον τρόπο διασώζεται η ανθρώπινη ζωή ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η εθνική κυριαρχία στo Ελληνικό FIR.



Η συνεργασία της Ε.Ο.Δ με την Π.Α είναι αποφασιστικής σημασίας καθώς σε περιπτώσεις ατυχημάτων στην θάλασσα και στην ξηρά συνέβαλαν και η δύο με αρκετή εμπειρία, καθώς κατά το παρελθόν έχουν διασώσει αρκετούς ναυαγούς, Έλληνες και ξένους, μετά από ατυχήματα. Επίσης, αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες η Π.Α έχει σώσει ζωές συμπολιτών μας σε θάλασσα και ξηρά με δύσκολες καιρικές συνθήκες.




Τα γεγονότα που έχουν συμβεί και αφορούν σε τέτοιες αποστολές σε θαλάσσιο χώρο, είναι ναυάγια εμπορικών και αλιευτικών πλοίων, διασώσεις λουομένων, δυτών, ψαράδων και λαθρομεταναστών. Ανάλογες περιπτώσεις στην ξηρά είναι διασώσεις πολιτών αποκλεισμένων από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ορειβάτες, εκδρομείς και βοσκούς, ή ευρισκομένων σε κίνδυνο λόγω ατυχημάτων.

Από το 1983 έως και σήμερα, οι τύποι Ε/Π που έχουν χρησιμοποιηθεί για αποστολές SAR είναι ΑΒ-205, Chinook CH-47C, και AS-332 Super Puma.

Η Ελληνική ομάδα διάσωσης  είναι μη κυβερνητική οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση. Από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου.

Η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα

Είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών  καθώς επίσης και απο το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005.Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών  όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO*). Επίσης είναι πλήρως μέλος του IMRF, της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινής διάσωσης IKAR-CISA, και του παγκόσμιου οργανισμού σκύλων έρευνας-διάσωσης IRO.

Με ένα ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.000 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στελεχώνεται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, που ενεργούν με εθελοντική συνείδηση.

Σε μια εποχή με μεγάλα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, η Ελληνική ομάδα διάσωσης διάσωσης, με πραγματικά αξιόμαχους εθελοντές, και με την Π.Α να κρατάει ΑΚΟΜΑ το αξιόμαχο σε πολύ υψηλό επίπεδο δίνουν μαθήματα ζωής και ελπίδας χάρης το έργο που επιδικνύουν όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.

Επειδή ζούμε σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα δεν σημαίνει ότι όλα είναι σάπια γύρο μας, όταν κάποιοι προσπαθούν όμως να σώσουν ζωές και αντί να τους βοηθήσουν τους κόβουν και αυτά τα λίγα που τους έδιναν, (θέμα Μ.Κ.Ο), τότε  σώσον εαυτό σωθήτω.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ  ΜΗΝ ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΤΕ



ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery